تاريخ انتشار : 1397/06/18 - 14:57
كد :6
ست کردن رنگ لباس ها
نکات کردن ست کردن رنگ لباس ها
ست کردن رنگ لباس در بسیاری از مواقع برای افراد دغدغه ای جدی محسوب می شود. شیک پوشی همیشه به معنای خرید و استفاده از لباس های گران قیمت نیست، بلکه آنچه که اهمیت دارد نحوه ی صحیح ست کردن رنگ لباس ها است. هماهنگی لباس ها اصول پیچیده ای است که اغلب افراد نسبت به آن آگاهی ندارند. در واقع برای ست کردن رنگ لباس علاوه بر داشتن ذوق هنری، باید نسبت به این اصول آگاه بود تا بتوان لباس ها را به شیوه ای درست با هم هماهنگ کرد. در این مقاله می خواهیم صفر تا صد اصول ست کردن رنگ لباس را با هم مورد بررسی قرار دهیم.
شناخت رنگ ها
اولین قدم برای هماهنگی و ست کردن رنگ لباس، شناخت رنگ ها است. برای این که بتوان لباس ها را به شکل صحیح و اصولی با هم هماهنگ کرد، نخست باید رنگ ها و قوانین حاکم بر آن را به خوبی شناخت. به طور مثال اهمیت دارد که بدانیم کدام یک از رنگ ها در کنار هم مناسب تر به نظر می رسند. با یادگیری و به کار بردن این قوانین به راحتی می توان انواع لباس ها را با هم هماهنگ کرد. یکی از بهترین و مشهورترین روشی که طراحان مد برای شناخت و ست کردن رنگ ها از آن استفاده می کنند، به کار گرفتن چرخه ی رنگ ها است.
چرخه ی رنگ ها
چرخه ی رنگ ها نموداره دایره ای شکل است که روابط میان رنگ ها را به خوبی نشان می دهد. چرخه رنگ ها در سال 1966 توسط نیوتن ابداع شد. نیوتن طیف های مختلف رنگ را در یک دایره قرار داده و با استفاده از آن ارتباط میان رنگ ها را نشان داد. با استفاده از این چرخه، فهمیدن رابطه ی میان رنگ ها آسان تر می شود. چرخ ی رنگ ها به شما می گوید که کدام یک از رنگ ها با هم ترکیب بهتری را ایجاد می کنند. رنگ هایی که به خوبی با هم ترکیب می شوند به اصطلاح با هم هارمونی دارند. به طور کلی رنگ های چرخه به سه دسته تقسیم می شوند:
رنگ های اصلی: آبی، قرمز وزرد رنگ های اصلی چرخه هستند. این رنگ ها از ترکیب شدن با دیگر رنگ ها به وجود نمی آیند بلکه از ترکیب این 3 رنگ با یکدیگر سایر رنگ ها به وجود می آیند.
رنگ های ثانویه: رنگ هی ثانویه از ترکیب رنگ های اصلی با یکدیگر به وجود می آیند. به طور مثال قرمز+ زرد رنگ نارنجی را می سازند.
رنگ های دسته سوم: این رنگ ها از ترکیب رنگ های اصلی و ثانویه ایجاد می شوند. با ترکیب این دو دسته به مقدار معینی می توان به رنگ هایی از قبیل سرخابی، صدری و فیروزه ای رسید.
البته در این چرخه دسته بندی دیگری نیز وجود دارد.
رنگ های گرم: رنگ های مثل قرمز، نارنجی، قهوه ای و... گرم محسوب می شوند.
رنگ های سرد: رنگ هایی مثل بنفش، آبی، سبز و... در دسته ی رنگ های سرد قرار می گیرند.